Hoppa till sidans innehåll

Förbundsforum

30 JUL 2020 09:24
Den 15 augusti anordnas Förbundsforum
  • Skapad: 30 JUL 2020 09:24

Den 15 augusti är det Förbundsforum, vilket är en beredande mötesplats inför förbundsmötet i september - detta är ett utmärkt tillfälle att bidra med din kompetens till Svensk Konståkning. Arbetar vi tillsammans, och var och en bidrar med sin kompetens så kommer vi kunna utföra stordåd inom konståkningen!

Sista anmälningsdagen till mötet är 10 augusti. Kontakta din förening eller ditt distrikt om du önskar delta på Förbundsforum!

Martin Sandberg, Ordförande för Bohuslän-Dals KF, skrev i förra veckan till distrikten i Sverige och uttryckte varför det är viktigt att vi deltar på förbundsforumet med koppling till SKF’s återkommande beteende. Läs mer nedan.

”Distriktsförbundskollegor,

Vi har under presentationen av den externa utredningen, vid förbundsdialogen och via andra kanaler (t.ex. frågor och svar på förbundets hemsida) uppmanats att sluta samman och höra av oss till den nya e-postadressen This is a mailto link om man vill vara delaktig i arbetet med att förbättra konståkningssverige efter vad som framkommit i den externa utredningen.

Bohuslän-Dals KF är naturligtvis intresserade att bidra till ett bättre konståkningssverige och en bättre miljö för barn och ungdomar, det är väl därför vi alla är engagerade i våra distriktsförbund. Av den anledningen anmälde vår sekreterare sitt intresse på ovanstående adress dagen efter att den fullständiga utredningen publicerats, alltså den 1/7. Efter drygt 3 veckor(!) får hon ett svar där man tackar för visat intresse och rekommenderar henne att kontakta sin förening för att få vara med på förbundsforum.

På förbundsforum svarar man alltså, är inte det i senaste laget? På förbundets hemsida kan man läsa nedanstående vilket publicerades den 5/6 när den preliminära rapporten presenterades.

”Detta händer framåt 

I slutet av juni levereras slutrapporten av utredarna. Utifrån den gedigna rapporten kommer förbundet att ta fram ett förslag på en konkret åtgärdsplan under sommaren. Denna kommer sedan att diskuteras tillsammans med distrikt och föreningar på Förbundsforumet i augusti. ”

Trots en uttryckt vilja från SKF-styrelsen att inkludera de aktiva och engagerade mer verkar SKF’s styrelse fortsatt tro att man gör allt bäst själv, är det först efter att man tagit fram åtgärdsplanen som man vill låta inkludera andra? Man säger förvisso förslag på åtgärdsplan i uttalandet, men vi har väl alla erfarenhet av förbundsstyrelsens ovilja att lyssna och ändra på sånt man redan anser är ”det rätta”. Är det som tidigare bara ord utan något värde vi hör när styrelsen med Katarina Henriksson i spetsen ber konståkningssverige vara delaktiga och att vi måste ”jobba tillsammans”? Menar man egentligen ”gör som vi säger och håll tyst”?

Min egen konklusion kring det agerande vi nu ser upprepa sig, som vi sett så många gånger tidigare (t.ex. vid elitlicensinförandet), är att det bara kan finnas två anledningar till det. Den ena är total brist på ledarskapsförmåga och den andra är att det finns en egen agenda som man inte vill att andra skall lägga sig i. Oavsett vilken av dessa två anledningarna som är orsaken till detta återkommande beteende anser jag att de båda var för sig är skäl nog för att INTE låta den sittande styrelsen återväljas vid förbundsmötet i september.

Jag hoppas ni har en bra och säker sommar och att vi ”ses” på förbundsforum!

Mvh

Martin Sandberg

Ordf. Bohuslän-Dals KF”

Skribent: Camilla Tranehed
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Konståkningsförbund
c/o Karin Queseth, Honnörsgatan 16
170 69 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: stkf@skatestockholm....

Se all info