Hoppa till sidans innehåll

Frågor till Svenska Konståkningsförbundet

31 DEC 2019 11:57
Information till Stockholms Konståkningsföreningar och dess medlemmar
  • Uppdaterad: 31 DEC 2019 11:57

Stockholms Konståkningsförbund (StKf) har under det gångna året haft ett antal frågeställningar som vi väntar svar på från Svenska Konståkningsförbundet (SKF). SKFs styrelse meddelade på årsmötet 2017, att de kommer vara mer transparenta och bli bättre på att kommunicera med distrikt och föreningar. I väntan på detta, önskar vi ta tillfället i akt att dela med oss av våra tankar och funderingar, genom att publicera några av de mejl StKf inte fått svar på ännu. Vi gör detta eftersom vi vet att det är flera som har samma eller liknande frågeställningar. 

Så här i slutskedet av året vill vi även passa på att önska er alla ett Gott slut och ett Gott nytt år!

Styrelsen Stockholms Konståkningsförbund, genom Peter & Karin

 

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Hej Svenska Konståkningsförbundet!

Stockholms Konståkningsförbund (StKf) har fått intrycket att det är rörigt för er på kansliet och i styrelsen. Vi har också noterat att flera personer i verksamheten har lämnat sina tjänster under senaste året. Vi förstår att detta är en jobbig sits som kan påverka arbetet framåt. Vi har därför ett antal frågor runt detta som vi gärna skulle vilja ha lite mer information runt.

Efter att förra Generalsekreteraren lämnade sin tjänst i våras, har Svenska Konståkningsförbundet (SKF) haft en tillförordnad Generalsekreterare. Distrikten fick information om att det skulle tillsättas en ny Generalsekreterare under hösten. Vi har dock inte sett någon annons för detta, inte heller någon mer information och undrar därför om ni har tänkt om och inte längre önskar en ny Generalsekreterare? Hur ser planen ut för denna tjänst?

Vi har nu kunnat läsa på er hemsida att ni söker en förbundschef. Vi undrar hur tjänsten förbundschef skiljer sig från Generalsekreterare. Är det samma eller olika tjänster? Om det är olika, hur kommer de att samverka utan att konkurrera?

Tjänsten Generalsekreterare eller förbundschef är en väldigt viktig tjänst för verksamheten. Vi funderar över valet att inte ta hjälp av en rekryteringsbyrå för att tillsätta tjänsten. Hur har SKF resonerat angående detta inför utlysandet av tjänsten?

Under hösten har det utlysts och tillsatts tjänster på kansliet. Ofta brukar man vänta med att tillsätta tjänster på lägre nivå tills man har klart för sig hur ledningen ska se ut. Vår uppfattning utifrån hur SKF valt att utlysa och tillsätta tjänsterna, är att man inte funderat över om det är lämpligt att förbundschefen får vara med och bygga upp kansliet eller inte. Hur har SKFs resonemang varit inför besluten om tjänstetillsättningarna?

Kopplat till förbundschefstjänsten, undrar vi över Strategi 2026. I annonsen till ny förbundschef framgår det att förbundschefen ska leda svensk konståkning mot Strategi 2026. Vi tackar för informationen att det är den nya förbundschefen som ska ta sig an detta arbete, och undrar hur det gått med genomförandet hittills. Vi skulle gärna vilja få mer information om planen och hur den följs, tex om det finns delar av planen som inte följs.

Som avslutande fråga undrar vi om det är så att tjänsten förbundschef är skapad för en specifik person, eller om tjänsten är utformad för att den ska passa en redan tilltänkt individ?

Vänliga hälsningar
Styrelsen
Stockholms Konståkningsförbund

Skribent: Stockholms Konståkningsförbund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Konståkningsförbund
c/o Karin Queseth, Honnörsgatan 16
170 69 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: stkf@skatestockholm....

Se all info