Hoppa till sidans innehåll

Viktig information från SKF

19 OKT 2015 14:26
Viktig information från Svenska konståkningsförbundet.
  • Skapad: 19 OKT 2015 14:26

Alla foldrar/handböcker är framtagna för att stödja er på flera områden, i olika frågor samt ge råd i situationer som uppstår. Vår förhoppning – och uppmaning – är att ni i föreningarna aktivt jobbar med detta material på olika sätt i olika forum i föreningen. Allt material finns även digitalt att läsa och ladda ner på svenskkonstakning.se Häng gärna upp foldrarna/handböckerna på föreningens anslagstavla så föräldrar och åkare kan bläddra i dem, dvs. använd och sprid materialet bland medlemmarna!

 

Konståkningen Vill är konståkningens gemensamma idédokument. Det sammanfattar vår målsättning och verksamhetsinriktning. Där finns vår verksamhetsidé, vår värdegrund samt vår vision och våra mål. Detta är ett dokument som årsmötet gemensamt beslutar om och som ska fortsätta att leda oss rätt. Detta dokument hoppas vi ska inspirera er till intressanta diskussioner i er förening!

 

Foldern Skapa trygga idrottsmiljöer för barn och ungdomar tillsammans med Föräldrahandboken ”Att vara konståkningsförälder” hoppas vi att ni läser från pärm till pärm och använder vid gemensamma träffar, arbetsmöten, styrelsemöten, föräldramöten, tränarmöten mm. Att ni reflekterar och diskuterar innehållet utifrån just er förenings förutsättningar och verksamhet.

 

Föreningshandboken ”Att driva en konståkningsförening” är till för er ideella ledare i föreningen. Tanken är att den ska underlätta vardagen för er som aktivt jobbar i verksamheten. En vardag som ska vara fylld av glädje, glöd och gemenskap! Ladda ner här>>

 

Ni som föreningsledare är oerhört viktiga för svensk konståkning och vår utveckling på alla plan. Att skapa och bygga stabila föreningar där alla barn och ungdomar känner sig välkomna, blir sedda och får hålla på med sin favoritsysselsättning – konståkning – utifrån sina förutsättningar och drömmar, måste vara grunden för allt arbete i föreningarna. Och självklart ska verksamheten bedrivas i en trygg och bra miljö! Alla åkare är lika värdefulla och alla ska behandlas lika och med respekt.

 

Vill ni fördjupa er inom något område, kontakta SISU Idrottsutbildarna i ert distrikt för bästa tänkbara stöd att arbeta med dessa viktiga frågor!

Skribent: Göran Forsberg

Postadress:
Stockholms Konståkningsförbund
c/o Karin Queseth, Honnörsgatan 16
170 69 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info