Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anne Agdeus

Träningsläger med Viktor Kudriatsev

10 MAJ 2014 12:48
I helgen arrangerade Stockholms Konståkningsförbund ett kortare träningsläger under fyra dagar. Förbundet hade bjudit in en välkänd rysk konståkningstränare Viktor Kudriatsev som har tränat många stora namn i världseliten.
  • Skapad: 10 MAJ 2014 12:48

Åkarna var indelade i fyra grupper. Varje dag deltog åkarna i två ispass med Viktor samtidigt som deras tränare var med på isen. Åkarna fick göra olika övningar där steg, hopp och piruetter kombinerades. Åkarnas teknik, koordination, styrka och uthållighet sattes konstant på prov. 

Under samma dag hade åkarna ett danspass med danspedagogen Anastasia Luboja där konståkningsrelaterade övningar utfördes för att förbättra åkarnas vighet, styrka och koordination tillsammans med graciösa balettrörelser.

På eftermiddagarna hade åkarna ett konståkningsrelaterat fyspass som leddes av Robert Svensson för att förbättra deras styrka, explosivitet och kondition.

Alla tränarna deltog också i två teorilektioner som Viktor höll i. Efter att han hade gått igenom konståknings teknik berättade han bla om hur mycket de bästa konståkarna tränade i Ryssland. De bästa konståkarna tränade sex dagar i veckan med fyra ispass, ett fyspass och ett danspass per dag. All denna träning skedde i nära samarbete med elevernas skola. 

Ett stort tack till alla som har hjälpt till under lägret, alla åkare som har kämpat väl och alla engagerade tränare. 

Viktor-läger-017

En av de fyra grupperna som deltar i ett danspass med Anastasia Luboja

Skribent: Göran Forsberg

Postadress:
Stockholms Konståkningsförbund
c/o Karin Queseth, Honnörsgatan 16
170 69 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: stkf@skatestockholm....

Se all info