Hoppa till sidans innehåll

Förbrukat förtroende

06 JUN 2020 16:30
Mail från Bohuslän-Dals Konståkningsförbunds ordförande
  • Uppdaterad: 06 JUN 2020 16:30

Bohuslän-Dals Konståkningsförbunds ordförande har under veckan mailat till SKF angående den situation som pågår. Se nedan. SVT Sport har även hållt ett reportage angående utredningen om oegentligheter. Se länk https://www.svtplay.se/sportnytt samt https://www.svt.se/sport/konstakning/kraver-styrelsens-avgang-maste-sla-sonder-tystnadskulturen. Se även SKF publikation om utredningen här.

"Katarina,

Nu har det gått för långt, Svenska Konståkningsförbundets styrelse med dig i spetsen har förbrukat ert förtroende. Inte bara har man befäst en tystnadskultur inom hela konståkningssverige, man har mörkat och sopat under mattan att barn och ungdomar far illa på grund av tränare som inte skall ha med barn och ungdomar att göra, och nu under de senaste månaderna har man dessutom fått hela Svenska folket att förstå att konståkning är inget man kan låta sina barn hålla på med. Att resultatet av utredningen som presenterades idag var så pass nedslående som den var måste ses som ett enormt misslyckande för styrelsen men framförallt för dig Katarina som låtit detta fortgå under alla dina år som ordförande. Förtroendet för svensk konståkning har förmodligen aldrig varit så lågt hos allmänheten tidigare, någonsin, detta tack vare att en styrelse med dig som förbundsordförande i 8 år nu lyckats dra ner både förbund och sporten så långt ner i skiten man kan komma.

Svensk konståkning behöver en ordförande och en styrelse som sätter de aktiva i främsta rummet och inte blundar för missförhållanden, en styrelse som inbjuder till en öppen dialog och är uppriktigt intresserade av förändring/förbättring, en styrelse som är handlingskraftig och transparent på riktigt, inte bara i ordalag. Jag anser att det är precis allt som dagens styrelse inte lever upp till.

 

Jag har inte riktigt förstått vad det är som driver dig Katarina, det är uppenbarligen inte förbundets, sportens eller de aktivas intressen. Om det är en idrottspolitisk karriär som är din drivkraft kan jag inte acceptera att den bekostas av att barn och ungdomar far illa. Jag har svårt att se att en styrelse under din ledning, som har satt svensk konståkning i den sits den nu är, är rätt personer att ta oss ur den. Att du nu överväger att ställa upp för omval efter vad som nu framkommit i utredningen anser jag vara ett hån mot alla de åkare som farit illa under dina 8 år som ordförande. För både din egen och för svensk konståknings skull anser jag att du nu bör ta ditt viktigaste beslut du tagit inom Svensk konståkning, att avgå med omedelbar verkan! 

I all välmening

Martin Sandberg

Ordförande Bohuslän Dals Konståkningsförbund"

Skribent: Camilla Tranehed
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Konståkningsförbund
c/o Karin Queseth, Honnörsgatan 16
170 69 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: stkf@skatestockholm....

Se all info