Hoppa till sidans innehåll

Frågor till Svenska Konståkningsförbundet - Vad händer med den oberoende utredningen?

03 JAN 2020 07:56
Information till Stockholms Konståkningsföreningar och dess medlemmar
  • Uppdaterad: 03 JAN 2020 07:56

Stockholms Konståkningsförbund (StKf) har under det gångna året haft ett antal frågeställningar som vi väntar svar på från Svenska Konståkningsförbundet (SKF). SKFs styrelse meddelade på årsmötet 2017, att de kommer vara mer transparenta och bli bättre på att kommunicera med distrikt och föreningar. I väntan på detta, önskar vi ta tillfället i akt att dela med oss av våra tankar och funderingar, genom att publicera några av de mejl StKf inte fått svar på ännu. Vi gör detta eftersom vi vet att det är flera som har samma eller liknande frågeställningar. 

Hör gärna av er om ni vill diskutera dessa eller andra frågor med oss!

Styrelsen Stockholms Konståkningsförbund, genom Peter & Karin

 

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Hej Svenska Konståkningsförbundet!

Efter att Svenska Konståkningsförbundet (SKF) tagit emot en disciplinanmälan och flera vittnesmål om missförhållanden publicerats i olika media, meddelande ni/SKFs styrelse att ni ska tillsätta en extern oberoende utredning. Denna utredning ska genomlysa verksamheten, följa upp och analysera implementeringen och tillämpningen av framtagna verktyg såsom uppförandekod, strategi och licenser. Arbetet med detta skulle ske så transparent som möjligt.  

I oktober meddelade SKF att utredningsuppdraget hade formulerats i samråd med Riksidrottsförbundet. All verksamhet inom Konståkningsförbundet ska genomlysas och träningsmiljöer på både förbunds- och föreningsnivå, men utredningen ska särskilt undersöka tävlings- och elitverksamheten.

SKFs mål är att den externa utredningen ska vara klar i god tid före Svenska Konståkningsförbundets forum i maj 2020. Det är en komplex och allvarlig fråga utredningen ska ta hand om, och många punkter att gå igenom. Stockholms Konståkningsförbund undrar därför hur det har gått med tillsättandet av utredare och utredningen.

 

  • Vilken/vilka utredare är utsedd/a?
  • Hur är uppdraget formulerat?
  • Hur långt har utredningsprocessen kommit?
  • Finns det några tydliga tecken eller signaler som är viktigt att ta hand om redan nu, innan hela utredningen är färdigställd?
  • Om utredningen även ska hantera situationen i SKFs styrelse och kansli – hur säkerställer man en oberoende utredning, när utredningsuppdraget kommit från just SKFs styrelse?
  • Kommer utredningen att inkludera en ordentlig utredning av förhållandena i Föreningen Solna Konståkning (SolnaK), kopplat till den anmälan som inkommit mot föreningen? 
  • Som det är nu är det högst olyckligt att det inte verkar som om varken SolnaK, SKF eller RF verkar ha för avsikt att göra en ordentlig utredning av vad som hänt i SolnaK, och vad som är sant och falskt. Hur ser SKF på detta? 

 

Vänliga hälsningar
Styrelsen
Stockholms Konståkningsförbund

Skribent: Stockholms Konståkningsförbund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Konståkningsförbund
c/o Karin Queseth, Honnörsgatan 16
170 69 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: stkf@skatestockholm....

Se all info