Hoppa till sidans innehåll

Information angående ekonomin i förbundet

06 APR 2020 22:22
StKf har ställt frågor om den ekonomiska situationen i förbundet, och har nu fått svar.
  • Skapad: 06 APR 2020 22:22

Här kan ni läsa SKF:s svar på StKf:s fråga angående den ekonomiska situationen i förbundet. StKf har med anledning av svaret skickat följande till SKF.Hej Svenska Konståkningsförbundet,

 

1. Den 21 januari 2020 hade StKf:s styrelse ett möte med Katarina Henriksson, Kaj Nyman och Peter Levin där det bla bekräftades att SKF:s ekonomi är, och har varit, väldigt ansträngd under 2019/20 och att SKF mer eller mindre måste få in pengar för "All Event"-biljetter (till VM 2021, som ni ämnar släppa i maj 2020) för att täppa till de tyngsta minusposterna. 

 

Att då säga till oss (läs brev 3 april 2020) att vi inte ska oroa oss känns minst sagt märkligt då vi, sedan vi sågs, gjort en grundlig ekonomisk analys (publicerad 27 februari 2020) med hjälp av era egna siffror som er egen revisor godkänt. Både resultat och prognos är minst sagt skrämmande, och tills dess att ni motbevisar vår tes måste vi tyvärr förlita oss på vår dystra analys, eftersom att det är den enda som existerar. SKF:s tystnad i sakfrågan förstärker bara känslan av att ni har något att dölja, och det rimmar illa med er vilja till transparens! 

 

 

2. Ni skrev i en tidigare publicering att ni har en stor internationell huvudsponsor på gång inför VM 2021. 
Är det denna sponsor som ska rädda både SKF:s ordinarie ekonomi samt investera i VM 2021? 


Både en huvudsponsor och biljettintäkter är naturligtvis avhängt på om VM 2021 verkligen kommer att gå av stapeln som planerat, och att då släppa biljetter redan i maj 2020 känns i dagsläget både naivt och oansvarigt. 

 

Nu vill StKf och alla övriga 30.000 medlemmar få ett konkret svar i form av faktiska siffror, och om SKF:s bokföring är i sin ordning är det inte många knapptryckningar som krävs för att få fram en preliminär resultat- och balansräkning per den 29 februari 2020. Om den visar på det ni säger ska vi sluta att oroa oss!

 

Vänligen

StKf

Skribent: Stockholms Konståkningsförbund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Konståkningsförbund
c/o Karin Queseth, Honnörsgatan 16
170 69 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: stkf@skatestockholm....

Se all info